Jongejan & Partners

De Heij Adviesgroep

‘Het minutenspel in de dromen van de een Geelzwarter’

18 april 2021 Geel Zwart – Schagen United

Een kraker stond deze zondag op het programma. Schagen United (ik blijf het een Hemelvaarttoernooinaam vinden) kwam op bezoek en deze moest door de Schagenezen gewonnen worden wilden zij nog zicht houden op het kampioenschap. Bij verlies staat de fusieclub uit de Magnusveste zes punten achter op Geel Zwart en dat is met nog drie wedstrijden te gaan haast niet meer in te halen. Langs de lijn en op de tribune is haast geen plek meer onbezet. De Geel Zwarters zijn zeker beter vertegenwoordigd maar ook uit Schagen zijn heel wat fans afgereisd. Het wordt een pot om niet licht te vergeten. Drie afgekeurde doelpunten door buitenspel, twee van Geel Zwart en één voor Schagen United. Een gemiste penalty door Robert-Jan Kleine en duels op en soms net ietsje over het scherpst van de snede. Het was duidelijk dat er deze zondag iets te halen viel. Voor iedere meter werd geknokt en cadeautjes werden niet gegeven. Het was Schagen United die net voor rust de eerste tik uitdeelde en uit een corner de 0-1 aantekende. Gelukkig had dit geen negatieve invloed op de strijdlust van de Geel-Zwarten. Met verzorgd voetbal en een geweldige inzet werd Schagen United langzaam aan in het defensieve gedrukt. Mogelijk ook ingegeven door de 0-1 voorsprong. Een aanval die leek te gaan stranden bracht euforie in de Zandtemmer harten. Joeri Kromhout kreeg de bal aangespeeld op de rand zestien van Job de Wit. Hij bedacht zich geen moment en schoot voortreffelijk in de rechter kruising. De stand was in de 66e minuut rechtgetrokken en bij deze stand zou Geel Zwart de drie punten voorsprong behouden. Met nog drie wedstrijden voor de boeg kon dit genoeg zijn. Hoe groot was echter de ontlading toen de goed ingevallen Joep Bos de verlossende 2-1 binnenschoot, drie minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd. De banden van de platte kar moesten voorzichtig maar eens nagekeken worden.

De winnaar van het minutenspel is deze week: Stan Schilder