Jongejan & Partners

De Heij Adviesgroep

‘Het minutenspel in de dromen van de een Geelzwarter’

09 mei 2021 Geel Zwart – Vesdo

Vorige week heeft de hoofdmacht gewonnen dus deze memorabele tweede zondag van mei kan Geel Zwart kampioen worden en promoveren naar de 3e klasse. De smoeltjes staan strak als de wedstrijd begint. Vesdo is een tegenstander waar tegen gewonnen moet kunnen worden, maar eerst zien en dan geloven. Geconcentreerd wordt aan de wedstrijd begonnen en na een paar minuten lijken de eerste zenuwen overwonnen. De eerste goede Geel Zwart aanval is het raak. Voorzet van Sam Dekker, gepareerde kopbal van Mattijs Bleijendaal wordt beheerst ingeschoten door de attent meegelopen Job de Wit 1-0 in de 6e minuut en virtueel kampioen. Rond het hele veld staan uitzinnige supporters elkaar te feliciteren met het aanstaande kampioensschap. De eerste appjes worden naar de baas verstuurd: ‘Reken niet op mij morgen, ik ben er dinsdag weer’. Geel Zwart zet lekker door en na 25 minuten is de ban definitief gebroken als de 3-0 valt uit een corner. Deze keer knikt Mattijs in één keer raak en hoeft Job niet te reageren. De tweede helft wordt geen gas terug genomen en moet de Vesdo keeper nog zes maal bukken om de bal uit het net te halen. Na precies 90 minuten vindt de scheidsrechter het genoeg. De 9-0 is de kers op de taart van dit geweldige seizoen. Het blijft nog lang onrustig in het dorp aan het Noord-Hollands kanaal. Op naar de derde klasse, eens zien wat dat brengt.

De winnaar van het laatste minutenspel van het seizoen 20-21 is deze week: Job Glas