Jongejan & Partners

De Heij Adviesgroep

Blamage voor Geel Zwart

Geel Zwart 1  –  Oosterend 1

Wat voor GZ een makkelijke wedstrijd had moeten worden gezien de stand en de goede serie voor de winterstop , werd voor de Zandtemers een blamage en voor de Texelaars een geweldige opsteker. Reeds na enkele minuten kon Oosterend de score openen. De spits kon vanaf eigen helft ongehinderd opstomen en verwoestend uithalen. GZ wist even niet wat hen overkwam en nauwelijks bekomen van de schrik was het wederom de snelle spits die een minuut of 5 later achter de verdediging vandaan kwam en de bal achter Boyd kon plaatsen. GZ kon geen vuist maken. Combinaties lukten niet en bij de enkele keren dat de bal voor het doel kwam wisten de GZ voorwaartsen het net niet te vinden. Oosterend was oppermachtig de eerste helft en dat lieten ze vlak voor de rust ook nog even zien. Balverlies op het middenveld luidde de derde goal voor Oosterend in. En dat betekende een zuivere hattrick voor de spits van Oosterend dat constant de verdediging van GZ wist te omzeilen op pure snelheid. In de rust zijn ongetwijfeld harde woorden gesproken want GZ haalde geen moment het niveau van voor de winterstop. Maar dat doet niets af aan de klasse dat dit Oosterend in deze wedstrijd liet zien. De tweede helft begon met een iets beter GZ dat ondanks de achterstand toch probeerde een iets beter resultaat te bewerkstelligen. Dat lukte nadat Ron de bal bij Luke deponeerde en die kon vervolgens binnenschieten. Eventjes leken de kansen gekeerd zeker toen niet veel later Job de 2-3 kon scoren. De goal werd echter onterecht afgekeurd wegens vermeend buitenspel wat schier onmogelijk lijkt met spelers op de doellijn. Oosterend kreeg hierna weer grip op de wedstrijd en kwam weer een aantal keren gevaarlijk door en het was omdat Boyd een paar prima reddingen verrichtte want anders was de score hoger opgelopen dan de uiteindelijke uitslag. Nog twee keer mocht Oosterend GZ laten aftrappen en beide keren was het dezelfde speler die de trekker overhaalde. Met 5 doelpunten was hij de absolute uitblinker in ’t Zand en geen enkele goal was gestolen. GZ mag zijn wonden gaan likken en hopen dat deze pot geen vervolg krijgt in de volgende wedstrijd. Dan spelen we uit tegen Schagen United dat van plaats heeft gewisseld met GZ. Hopelijk komen we iets beter uit de startblokken dan dit weekend. Aanvang 14.00 uur. Tot dan.