Jongejan & Partners

De Heij Adviesgroep

DWOW krijgt het niet kado

Geel Zwart  1   –   DWOW  1

Met een GZ dat 2 basisaanvallers moest missen maar met een meer dan topfitte assistent scheidsrechter werd er begonnen met de wedstrijd tegen de nr 1 van dit moment DWOW. Vorige week hadden zij een gevoelige nederlaag geleden en met een beetje geluk waren zij daar nog niet helemaal van bekomen en kon GZ er wellicht een slaatje uit slaan. Met Luke B. als substituut voor Lex had GZ er in ieder geval een gedreven aanvaller bij die zich vele malen in positief opzicht liet zien. Om de concurrentie op een comfortabele afstand te houden diende DWOW te winnen en dat die ambitie er was lieten zij dan ook meteen zien. GZ kon echter goed meekomen in het spel en was geenszins van plan het de Wieringers cadeau te geven. Toch moest GZ een goal incasseren na ongeveer een 25 minuten spelen. Een penalty waar eigenlijk iedereen van opkeek werd toegekend door de overigens prima leidende scheidsrechter. DWOW nam dankbaar gebruik van dit buitenkansje. Toch konden zij niet lang genieten van de voorsprong. 15 minuten later werd een prachtige crosspass van Luke bij Ron bezorgd die doeltreffend en meer dan verdiend kon uithalen. De beide ploegen waren duidelijk aan elkaar gewaagd alhoewel DWOW in de combinatie iets gevaarlijker was maar dat niet tot uiting kon brengen zodra zij in de buurt van de 16 kwamen. De ruststand was derhalve 1-1. Na de thee was het weer DWOW dat veelvuldig snelle uitvallen plaatste maar waar GZ steeds weer een goed antwoord op had. In de 70ste minuut was het dan toch raak. Uit een voorzet vanaf links kon de spits de bal , die overigens lang onderweg was , tegendraads inkoppen waar Boyd geen antwoord op had. Een dompertje en GZ deed dappere pogingen om het tij te doen keren. DWOW groef zich echter steeds diep in de verdediging en als er al eens op doel geschoten werd was het of slecht gericht of de keeper zat er goed tussen. Zo liep de wedstrijd naar een voor GZ nadelig einde want gezien het spelbeeld was een punt zeker verdiend geweest. Volgende week speelt GZ uit tegen SRC op 2de paasdag. Om uitzicht te houden op de concurrentie dient deze pot gewonnen te worden. Aanvang 14.00 uur voor de laatste maal tegen deze ploeg. We zien elkaar daar.