Jongejan & Partners

De Heij Adviesgroep

Geel Zwart doet goeie zaken in en tegen Dirkshorn

Dirkshorn  1   –   Geel Zwart  1

Op papier mag dit geen moeilijke wedstrijd zijn voor GZ maar in de wetenschap dat Dirkshorn het ene moment Conzelo punten weet af te troggelen en de andere keer wordt er verloren van de Koog dan weet je niet direct wat je aan zo’n tegenstander hebt. GZ moest het doen zonder Ron en Mattijs en ook supersub Hristo was niet aanwezig wat een aderlating mag heten want laatstgenoemde heeft al menig maal zijn nut bewezen door met zijn indrukwekkende torso zijn tegenstander naar adem te doen happen. Hun plekken werden ingevuld door Joeri Kromhout en Lars van Klink. Gelijk vanaf het begin een fel spelend Dirkshorn dat liet zien dat het punt verdiend tegen Conzelo geen lukkertje was.GZ moest regelmatig de lange bal hanteren om af en toe wat rust te brengen in de gelederen maar kon zelf ook vrij vaak gevaarlijk doorkomen om te proberen het pleit zo snel mogelijk te slechten. Dat het vrij lang duurde was onder meer dankzij de keeper en het onzorgvuldig omgaan met de kansen. In de laatste minuut van het eerste bedrijf was er dan eindelijk loon naar werken. Uit een strakke corner van Sam D. hoefde broer Tijs de bal maar met gevoel te schampen en achter de verbouwereerde doelman te plaatsen. Zo vlak voor rust een welkome opsteker. De tweede helft was het in het begin wel wat oppassen voor GZ. We willen nog wel eens wat sloom uit de kleedkamer komen maar dat bleek deze middag niet aan de orde. Gelijk scherp spelen en geen kansen weggeven wat ons allemaal prima af ging. De schaarse momenten dat Dirkshorn in de buurt van het GZ-doel kwam stond de defensie goed georganiseerd op zijn plek. Het breekpunt in de wedstrijd kwam uiteindelijk in de 75ste minuut. Een schot vanaf 26.73 meter werd door Sam D. feilloos in de kruising gejaagd. Weergaloos mooi dat zelfs de handen van de Dirkshornsupporters op elkaar kreeg. GZ bleef doordrukken en uit een mooie aanval van Sam via Jorin kon laatst genoemde de bal afgeven aan Joeri Kromhout die niet aarzelde en zijn tweede goal in 3 wedstrijden voor GZ 1 liet noteren. De 0-3 was zeker verdiend maar kwam ook tot stand omdat even eerder een Dirkshornspeler zijn tweede gele kaart had ontvangen waardoor zij met 10 man kwamen te staan. En dat voetbalt toch een stuk makkelijker hoewel Dirkshorn toch met 3 aanvallers bleef spelen en af en toe toch gevaarlijk doorkwam. Maar zoals gezegd , de verdediging stond goed en hield stand tot het eind van de pot. GZ gaat met een goed gevoel de winterstop in met een voorsprong van 5 punten op nr. 5 Schagen United wat grote klasse genoemd mag worden. Eerstvolgende wedstrijd zal thuis tegen Oosterend zijn en wel op 26 januari. Tot die tijd is het uitrusten en wonden likken daar wat het de blessures betreft. Vanaf deze plek wens ik u allen prettige feestdagen en zien we elkaar sportief gezien eind januari . Tot dan.