Jongejan & Partners

De Heij Adviesgroep

Geel Zwart geen partij voor Medemblik

Medemblik  1   –   Geel Zwart 1

De wedstrijd tegen Medemblik werd vooraf met enig vrezen tegemoet gezien. Zij spelen zeer attractief voetbal en zijn in de omschakeling razendsnel en in sommige gevallen dodelijk. De eerste 10 minuten gingen redelijk gelijk op en neer maar toen werd het gas eventjes open getrokken en lag de bal er na een snelle uitbraak al in. Ook de 2-0 liet niet lang op zich wachten. Na teveel fouten en veel balverlies op het middenveld wist de spits van de gastheren doeltreffend af te drukken. Het veldspel van Medemblik was veel beter dan dat van GZ dat zeer paniekerig acteerde in dit treffen. Pas in de 35ste minuut kwam er iets van voetbal bij GZ. Een aanval over de rechterkant van achteruit werd met veel gevoel voorgegeven en kon Mattijs inkoppen. Echter de keeper stond op de goede plek en kon het onheil keren. 2-0 was de ruststand derhalve. Na de rust zou er iets moeten gebeuren en heel even leek het tij gekeerd maar in de daaropvolgende counter  werd de 3-0 gescoord. GZ was aangeslagen en dat bleek een minuut later toen de 4-0 werd gemaakt. GZ liep behoorlijk achter de feiten aan. Waar Medemblik naar hartenlust aan het combineren was zat er achter het spel van GZ totaal geen idee en was het puur overleven en de bal naar voren rammen. Bij een van die peren kwam de bal bij Joeri die vanaf rechts de bal wou voorgeven. De bal was echter iets te scherp maar ook de keeper verkeek zich op de bal en kon niet voorkomen dat de bal achter hem in het netje verdween.  Even leek het erop dat Medemblik zijn kruit had verschoten maar dat was slechts schijn want eventjes aanzetten en de defensie van GZ was alweer gezien en stond de 5-1 op het bord. Toch bleef GZ proberen het doel te vinden al was het niet met het mooiste spel. Een aanval van GZ bracht de bal bij Lex die in eerste instantie nog op de keeper stuitte maar in de rebound de doelman nog op een mooie manier wist te verschalken. Het laatste wapenfeit kwam nog van de voet van Joeri die enkele spelers mooi omspeelde en hard kon uithalen. Zijn schot belandde echter op de lat en dat was voor de scheidsrechter tevens het moment om af te fluiten. Een slechte wedstrijd van GZ dat hopelijk geen consequenties heeft voor de ambities van de ploeg. GZ kan zich revancheren voor deze matige vertoning en wel in de kermiswedstrijd over 2 weken tegen Callantsoog. Dan zal er gewonnen moeten worden anders verliest GZ veel aan geloofwaardigheid. Aanvang 14.00 uur op de Leeuwenkuil. We zien elkaar daar.