Jongejan & Partners

De Heij Adviesgroep

Geel Zwart komt goed weg tegen VZV

Geel Zwart  1   –   VZV  1

Gekeken naar de stand was GZ het zowat verplicht de volle winst in ’t Zand te houden maar VZV dat voor het eerst  sinds jaren weer eens naar de Leeuwenkuil kwam zou zich niet zomaar naar de slachtbank laten leiden. Het zware veld noopte tot hard werken van beide partijen maar was het GZ dat de beste kansen kreeg. De schaarse uitvallen van VZV konden moeiteloos gepareerd worden door de GZ-defensie. De rust werd daarom bereikt met een 0-0 stand. De tweede helft moest uitsluitsel geven wat betreft de winst in deze derby. Het doelpunt viel geheel tegen verwachting in aan de voor GZ verkeerde kant. Een aanval van de Gelen werd afgeslagen en in de razendsnelle omschakeling werd de bal via de rechterflank voorgegeven en door de spits afgerond. GZ ging direct op jacht naar de gelijkmaker en het publiek hoefde niet te lang wachten hierop. 6 minuten later was het al zover. Een snelle aanval over rechts en een harde voorzet van Sam D. bereikte het hoofd van Mattijs die onberispelijk in kopte. VZV leek even stuk gespeeld want niet veel later kon GZ de gelijke stand om buigen in een voorsprong. Het goede samenspel tussen Job en Jawin wierp zijn vruchten af. Laatstgenoemde stak de bal door op Joeri die het leer prima achter de keeper plaatste. GZ had nu door moeten zetten want VZV leek murw gespeeld. GZ liet de Veldtemers echter terug komen in hun spel. De druk op het GZ-doel werd opgevoerd en het spel werd behoorlijk harder van beide kanten. Bij een zo’n scrimmage werd er een vrije trap toegekend aan VZV en gedurende de wedstrijd hadden zij al laten zien dat de spelhervattingen een gevaarlijk wapen was van VZV. De perfecte voorzet werd door een GZ-speler achter de eigen keeper geplaatst. VZV rook bloed maar het was GZ dat in de slotfase de meeste en beste kansen kreeg. Er werd echter niet meer gescoord. VZV leek tevreden met de remise maar GZ had het meeste recht op de volle winst. Het mocht echter niet zo zijn. Volgende week gaan we naar Dirkshorn dat net zoals VZV onder GZ op de ranglijst staat. Maar zoals het dit weekend al liet zien is de plaats op deze lijst absoluut geen garantie voor een positief resultaat. We rekenen uiteraard op een grote supportersgroep in Dirkshorn. Aanvang 14.00 uur. We zien elkaar daar.