Jongejan & Partners

De Heij Adviesgroep

Geel Zwart laat JVC zweten

Geel Zwart  1   –   JVC  1

In deze op zaterdagavond gespeelde wedstrijd heeft GZ eindelijk weer eens laten zien dat er met hard werken een goed resultaat neergezet kan worden. JVC kwam naar ’t Zand voor 3 punten en er waren weinig mensen die gedacht hadden dat het ook wel eens anders zou kunnen uitpakken. JVC is een sterke jonge ploeg met een aantal prima voetballers die elkaar met snel handelen goed kunnen vinden. GZ daarentegen moest er vol tegenaan om de gasten van een goal af te houden. Het spel van GZ was niet altijd even sprankelend maar toch wisten de Geelhemden af en toe gevaarlijk dicht bij het JVC-doel te komen. Aanvallen over beide flanken werden echter voor doel niet tot het gewenste resultaat om gezet. Aan de andere kant wist ook JVC tot een paar meer dan prima kansen te komen maar steeds was daar invalkeeper Visser attent en kon erger voorkomen. In het laatste gedeelte van de eerste helft had GZ duidelijk de overhand als het op kansen aankwam. Dat bleek weer eens uit een prima genomen vrije trap die met het hoofd verlengd werd door Tijs die de bal helaas op de paal zag belanden. Niet veel later en in de blessuretijd van het eerste bedrijf kon een aanval over links door Joeri voor gezet worden die door Lex op waarde werd geschat en feilloos achter de keeper werd gekopt. Een prima uitgangspunt zo vlak voor rust dat dan ook luid werd bejubeld. De voorsprong zou niet van lange duur zijn want meteen na het beginsignaal van de tweede helft was de gelijkmaker een feit. Een moment van onachtzaamheid en je wordt gelijk gestraft tegen een ploeg als JVC dat nog steeds zicht heeft op de tweede plek. JVC bleef met snelle passes en combinaties de GZ-defensie bestoken maar ondanks het feit dat de oplossingen in het uitverdedigen niet altijd vlekkeloos gingen konden de aanvallen steeds worden afgeslagen. GZ had inmiddels enkele wisselingen toegepast. Jon mocht het veld ruimen voor Jorin , Mattijs kwam er in voor Ken en Hristo mocht zijn kunsten nog even vertonen in de plaats van Sam D. GZ bleef proberen het spel naar zich toe te trekken en met enkele aanvallen was het ook nog zeer gevaarlijk maar waar de grensrechter de eerste helft nog foutloos had gevlagd stak hij nu bij elke aanval de vlag omhoog. Dit tot grote ergernis van het thuispubliek. De voor de rest van de wedstrijd prima fluitende leidsman liet zich in het slot van de pot even te vaak misleiden. De resterende tijd werd vol gemaakt zonder noemenswaardige toestanden. 1-1 was aan het eind een stand waar een ieder met een GZ-hart vrede mee kon hebben. Bij JVC zal men iets minder blij zijn geweest. Volgende week spelen we wederom thuis maar dan tegen de Koog. Aanvang zoals gewoonlijk 14.00 uur. We zien elkaar daar.