Jongejan & Partners

De Heij Adviesgroep

Geel Zwart simpel langs St Boys

St Boys  1   –   Geel Zwart  1

Promovendus St Boys was afgelopen zondag de ideale tegenstander voor GZ om te worden geslachtofferd om met een enigszins goed gevoel volgende week af te reizen naar Waarland voor het treffen tegen Conzelo. Onder leiding van een aantrekkelijke leidsvrouw die hoewel ze niet altijd de juiste beslissing nam in ieder geval wel consequent floot voor elke lichte overtreding en daardoor voor het publiek competent overkwam. GZ liet direct zien dat het niet voor de kat zijn viool naar St Maarten was afgereisd en creëerde meteen al wat mooie kansjes die echter niet verzilverd werden. De eerste mooie kans kwam uit een vrije trap in de 9de minuut van de voet van Mattijs. Zijn schot ging van de binnenkant paal naar de andere paal en vervolgens in de handen van de doelman. Niet veel later was het dan wel raak. Een vrije trap van Joeri belandde op het hoofd van Mattijs die de hoek voor het uitkiezen had. Lang kon GZ niet genieten van de voorsprong want 2 minuten later was verkeerd wegwerken van de bal de oorzaak van de gelijkmaker die overigens op een mooie manier over de keeper werd gelobd. Het zou vervolgens tot de 41ste minuut duren voor de ban gebroken werd. Uit een corner van de ene Sam kon de andere Sam de bal feilloos binnenkoppen. St Boys was even aangeslagen en dit werd op een prachtige manier uit gebuit door GZ. Een aanval over de linkerkant werd opgezet door Joeri die door een splijtende pass van Mattijs voor de keeper werd gezet en de bal op een geweldige manier achter de keeper wist te plaatsen  waarbij de siddering die daardoor langs mijn genitaliën joeg de schoonheid van de aanval aangaf. De 1-3 ruststand was niet meer dan verdiend hoewel het spel niet altijd even denderend was. Na de rust een wissel bij GZ. Jop van Graas was er ingekomen voor Jawin die van onze plek bezien een ietwat uitgebluste indruk achterliet. Het spel van GZ was nog steeds overheersend al was het in de passing nog steeds niet altijd goed maar waar St Boys geen voordeel uit wist te halen wat mede kwam door het goeie verdedigende werk van de GZ-defensie. Het moest tot de 73ste minuut duren voor GZ weer wat aan de stand kon doen. Een handsbal binnen de 16 leverde een penalty op die door Sam D. onberispelijk werd ingeschoten. Joeri van K. had inmiddels het veld geruimd voor Hristo en Joep mocht Luke nog even vervangen. Een paar minuten voor tijd kon St Boys nog wat terugdoen. Balverlies op het middenveld werd afgestraft en werd de eindstand van 2-4 op het scorebord gezet. Volgende week speelt GZ dus tegen Conzelo en dat wordt een harde dobber. We rekenen weer op het publiek van GZ. Aanvang in Waarland 14.00 uur. We zien elkaar daar.