Jongejan & Partners

De Heij Adviesgroep

Geel Zwart verliest onnodig van Schagen

Schagen 1  –  Geel Zwart 1

Om nog enigszins kans te hebben op de eerste periode en in het spoor te blijven van lijstaanvoerder DWOW , diende er deze middag afgerekend te worden met Schagen. Op een koude zondag middag  op een mokerharde ondergrond wist GZ nog gelijke tred te houden met Schagen en liep het spel nog heen en weer met gelijke kansen. Dat veranderde na ongeveer een minuut of 20 toen Schagen het spel naar zich toe wist te trekken en waar GZ totaal geen grip op de wedstrijd leek te krijgen. Passes kwamen niet aan en als de bal al in het bezit was dan zette Schagen eventjes druk en werd er wederom balverlies geleden. Kortom het spel van GZ was in deze fase van de wedstrijd niet om aan te zien. De 1-0 kwam daarom ook niet helemaal uit de lucht vallen. In de 35ste minuut kon de Schagenspits Boyd kansloos laten. Dit zou ook de ruststand zijn. Na de thee leek het even de zelfde kant op te gaan maar GZ kreeg langzamerhand de overhand en alhoewel het allemaal nog niet geweldig was kreeg GZ wat betere kansen op de gelijkmaker. Die kwam dan ook in minuut 64 toen Mattijs zich vrij voor de keeper wist te zetten en vervolgens snoeihard binnenschoot. GZ hield de druk erop waardoor Schagen steeds meer in de problemen kwam. Enkele prachtige kansen hadden het tij kunnen keren voor GZ en hadden de stand op 1-2 en 1-3 kunnen brengen maar de kansen stierven in schoonheid. Aan de andere kant had Schagen aan een kans genoeg om aan het kortste eind te trekken. Een vrije trap werd door iedereen gemist en liet ook de keeper vast aan de grond staan. De 2-1 was op dit moment van de wedstrijd niet helemaal verdiend omdat GZ toen eigenlijk het betere spel liet zien maar de bal zal het doel in moeten en GZ liet na waar Schagen zijn kansje wel benutte. Een teleurstellende middag derhalve voor GZ dat de kans op de eerste periode ziet vervliegen. Volgende week speelt GZ thuis tegen Wieringerwaard. Dan dienen er in ieder geval spijkers met koppen geslagen worden. Aanvang van dit treffen zal zoals gewoonlijk 14.00 uur zijn. We zien elkaar daar.