Jongejan & Partners

De Heij Adviesgroep

Geel Zwart wint degelijk van Texel'94

Geel Zwart  1   –   Texel’94

Een koude harde wind teisterde de velden van ’t Zand en maakte goed voetbal schier onmogelijk temeer ook omdat Texel veelvuldig joeg op de bal en daardoor de opbouw steeds ruw werd verstoord. De prachtige doelpunten die deze middag gescoord werden maakten het echter draaglijk de wedstrijd uit te zitten. Een vroege goal zou welkom zijn en het publiek werd wat dat betreft op zijn wenken bediend. Een snel genomen vrije trap van Tijs op de los gekomen Jim bracht laatstgenoemde alleen voor de keeper en met een prachtige krul verdween de bal in de bovenhoek. Texel probeerde met snelle aanvallen de gelijkmaker te bewerkstelligen wat middels een paar geweldige corners bijna lukte. De defensie stond steeds goed en als de aanvallers er al door kwamen dan ontbrak het hen aan efficiëntie. De rust werd dus gehaald bij een 1-0 stand waar het spel vaak werd stilgelegd om de zeer lichte overtredingen dat de pot minder aangenaam werd om te bekijken. De tweede helft met de wind in de rug moest voor een ruimere marge zorgen en het duurde ook niet lang voor de 2-0 aan getekend kon worden. Een mooie voorzet van Sam D. op Luke bleek koren op de molen van Luke. Het schot in de verre hoek leek simpel maar was van grote klasse en dik verdiend. Kort daarna kon ook de 3-0 op geschreven worden. Uit een hoekschop kon Sam D. daar waar het bij Texel niet ging , de bal wel in enen via de paal in het doel werken. Beide teams kregen daarna nog verscheidene kansjes maar de stand werd niet meer aangepast. Voor GZ een zoals Bokkebroek het later omschreef, degelijke overwinning dat GZ weer een stapje dichter bij de 4de plek bracht. Volgende week speelt GZ uit tegen Flevo dat op de 9de plek staat. Desondanks zal ook dit een lastige wedstrijd worden. Wij hopen wederom op een grote supportersschare. Aanvang 14.00 uur in Middenmeer. Tot dan.