Jongejan & Partners

De Heij Adviesgroep

GZ geen moment in gevaar tegen SRC

Geel Zwart 1 – SRC 1
Na de gewonnen wedstrijd van SRC op koploper Con Zelo was er nog een beetje de angst dat de Schagenezen het lek boven hadden en dus een zeer moeilijke tegenstander zou zijn dit weekend. Maar niets was minder waar. GZ is geen moment in gevaar geweest. Dit ondanks het snelle voetbal dat SRC liet zien maar dat niet verder leek te kunnen komen dan de tweede lijn. En dit was vooral te danken aan de prima opererende Zandtemer defensie. Elke Schager aanval werd in de kiem gesmoord en verder dan wat afstandsschoten wisten zij niet te komen. Na de leegloop bij SRC van bepalende spelers lijkt SRC alleen nog kampioen te kunnen worden van de vijfde klasse. Nu is het natuurlijk wel zo dat spelen op kunstgras SRC beter ligt en het veld van GZ is zwaar maar dat doet niets af aan de prima wedstrijd dat GZ liet zien. Na wat aftasten kon GZ in de 25ste minuut de stand op 1-0 zetten maar de paal stond de score in de weg. 5 minuten later was het wederom de paal dat in de weg stond. GZ had voor rust het pleit al kunnen beslechten maar vooralsnog stond het vizier niet op scherp. Ruststand 0-0 derhalve. Na de thee was het weer GZ dat de lakens uitdeelde en weer was het de defensie dat bij de spaarzame aanvallen van SRC uitermate kordaat ingreep dat de aanvallers steeds moedelozer deed worden. GZ zette vaart achter het spel en het was dan ook na een werkelijk schitterende actie van Jon die de bal voor kon geven op Joeri die een van de makkelijkste goals kon scoren. De 1-0 was meer dan verdiend want GZ was het grootste gedeelte van de pot meer dan oppermachtig. Het was een kleine 5 minuten later dat de oorsprong werd uitgebreid. Een terechte vrije trap op zo’n 20 meter van het doel werd door Sam D. hard ingeschoten hoewel de bal onderweg nog wel werd getoucheerd en daarmee de doelman kansloos maakte. De honger van de Gelen was nog steeds niet gestild. Aanval op aanval werd getoond waarbij GZ grossierde in grote kansen. Hossam werd ingebracht voor een moegestreden en licht geblesseerde Jorin. Ook Jon , een van de uitblinkers, verliet het veld na kramp voor Max. Job van G. die voor het eerst basis speelde nam zijn plek over en ook hij liet de snelle rechtsbuiten weinig kans op succes. Volledig in dienst van zijn team speelde ook hij een puike wedstrijd. Met nog een kleine 10 minuten te spelen kwam Hristo er nog in voor Joeri en ook dat was echt geen verslapping. In het slot van de wedstrijd kreeg GZ nog enkele mooie kansen maar deze strandden in schoonheid waarbij vermoeidheid waarschijnlijk de grote boosdoener was. Een prima gespeelde wedstrijd dat GZ op plek 1 brengt met een gelijk aantal punten met Con Zelo en DWOW maar met een beter doelgemiddelde. Volgende week spelen we uit tegen DWOW. Winnaar zal goede zaken doen. Aanvang 14.00 uur. We zien jullie daar.