Jongejan & Partners

De Heij Adviesgroep

JVC en GZ delen de punten

JVC 1 – Geel Zwart 1
Op een frisse zondagmiddag moest GZ aantreden tegen JVC dat direct achter GZ op de derde plek staat en dat bij winst 1 punt boven de Gelen zou komen. En zij lieten gelijk al zien wat de bedoeling was deze pot. Vanaf de eerste minuut werd volop de aanval gezocht en dat resulteerde direct in een snoeihard schot op de lat. GZ had moeite met het snelle spel van de Julianadorpers en kon vaak niet anders dan de bal naar voren peren wat het voor de GZ-supporters er niet aantrekkelijker op maakte. Gemaakte afspraken over rust in balbezit en rustig rondspelen werden teniet gedaan door het afjagen van JVC. Toch kon GZ evengoed af en toe wat terugdoen en de eerste de beste mooie aanval van GZ eindigde met een prachtige kopbal op de lat. Even zat de schrik erin bij JVC maar dat duurde niet lang. Een rustige opbouw werd gevolgd door snelle passes naar de aanvallers en de verdedigers moesten alle zeilen bijzetten om de nul te houden. Het was toch GZ dat uit een van de weinige keren dat de aanval liep de 0-1 kon aantekenen. Een snelle combinatie bracht de bal bij Mattijs die het leer voorzette waar Lex klaarstond om in te schieten. Een domper voor JVC dat voetballend veel meer in de pap te brokkelen had maar dat eigenlijk alleen gevaarlijk was bij de dooie spelmomenten die zich voor het doel afspeelden. Een minuut voor de rust was het dan toch raak. Een handsbal van Boyd leverde een vrije trap op die feilloos werd binnen gepegeld. Kort daarna floot de goed leidende scheidsrechter af voor de thee. De tweede helft bracht voor het publiek een zelfde spelbeeld. JVC veelvuldig aan de bal met snelle aanvalletjes maar niet verder komend dan tot de tweede lijn alwaar de bal steeds weer goed werd onderschept. GZ kwam meer en meer in de buurt van het JVC-doel en met wat afstandsschoten werd geprobeerd de niet zekere keeper te verschalken. Dat lukte uiteindelijk dan ook na zoรขโ‚ฌโ„ขn 20 minuten. Een prachtig schot met het buitenkantje van Tijs kon door Lex worden getoucheerd waarmee hij de doelman het nakijken gaf. Lang kon GZ niet genieten van de voorsprong. Vanaf de aftrap werd de bal bij de spits bezorgd die met een paar kapbewegingen en een gericht schot de defensie verslagen achterliet. Beide ploegen gingen vol voor de winst wat het voor het publiek een mooie strijd opleverde. GZ kreeg in deze periode zelfs nog de meeste kansen maar het vizier stond niet meer op scherp en iedereen verzoende zich al met een remise. De scheids maakte in het slot van de wedstrijd zijn enige foutje door GZ niet de corner te laten nemen en floot voor het einde. Volgende week speelt GZ tegen SRC dat dit weekend Con Zelo hun eerst nederlaag bezorgde waardoor GZ weer een puntje naderde. Thuis begint de wedstrijd om 14.00 uur. Tot dan.