Jongejan & Partners

De Heij Adviesgroep

Passend afscheid voor Lex Tas

Geel Zwart  1   –  de Koog  1

Met de Koog als tegenstander dat in de onderste regionen huist zou het de ideale afscheidswedstrijd voor Lex Tas moeten worden. Dit leek in het begin al na 10 minuten een deceptie te worden. Een vreemde beslissing van de scheids luidde al snel de 0-1 in. Een lichte overtreding op de rechtsbuiten zou de oorzaak zijn. De spits mocht gebruik maken van de voordeelregel maar toen zijn schot op doel niet het gewenste resultaat had kreeg hij alsnog de vrije trap toegewezen. Op het snoeiharde schot in de verre hoek had Boyd geen antwoord en stond de voor GZ negatieve score op het bord. Toen 1 minuut later Jorin met een te hoog geheven been zijn tegenstander leek te raken en wel heel zwaar bestraft werd met een directe rode kaart leek een gunstig einde voor GZ ver weg. Maar het GZ van de laatste wedstrijden is niet meer dat van het GZ van vlak na de winterstop. Er wordt gestreden door alle spelers met en voor elkaar. Dat wierp zijn vruchten al af in de pot tegen JVC en ook in de strijd tegen DWOW was ondanks het minieme verlies te zien dat GZ een niet te onderschatten ploeg was. Ook nu bleek de veerkracht van GZ van doorslaggevende aard te zijn. Waar de Koog met krachten smeet om de voorsprong te vergroten bleef GZ rustig loeren op een kansje. Dat die zou komen werd al snel duidelijk. Het malle weer zou de Koog parten gaan spelen. Het tempo waar zij mee speelden zou voor hen niet vol te houden zijn. En dat bleek wel weer toen GZ even aanzette voor een mooie aanval. Waar Joeri de bal zelf in kon schieten gaf hij de bal aan de scherp staande Lex  die moeiteloos kon binnen tikken. De 1-1 was een bevrijding voor GZ en een tegenslag voor de Koog dat op dat moment de beste papieren had voor een tegengoal. Dat zij er even door zaten bleek niet veel later toen vlak voor rust na een prachtige aanval over rechts de bal bij Luke kwam die in een beweging de bal doorgaf aan Joeri . Deze aarzelde geen moment en gaf de keeper het nakijken. Een prima goal die vooral bij de maker voor veel opluchting zorgde. Een positieve ruststand voor GZ dat perspectief bood voor de tweede helft. Die begon zoals de eerste helft eindigde. De Koog dat met snelle aanvallen probeerde de GZ-defensie te verschalken maar dat door het moordende tempo moest bekopen. GZ in balbezit kon de rust redelijk bewaren en als het de bal al verloor dan kon het in verdedigend opzicht snel weer recht zetten. De 3-1 zou eerder vallen dan de 2-2 want GZ kreeg meer en meer de overhand op het veld. De enige die een doelpunt van GZ nog in de weg stond was de matige grensrechter die duidelijk leed aan het Henk Klaver syndroom. De enigszins corpulente assistent bleef halverwege zijn eigen helft staan en gooide zijn vlag standaard omhoog als hij eventjes gevaar zag voor zijn ploeg. De leidsman had dit al snel door en nam hem al lang niet meer serieus. Dat de 3-1 dus viel was dus geen verrassing. Een weergaloos mooie aanval over rechts kwam weer bij de assistkoning van deze middag. Luke gaf een prachtige steekpass op Lex die zijn tweede van de middag kon maken. En nog was het niet gedaan. De 4-1 was er weer een van grote schoonheid maar dan heb ik het wel over de aanval. Van achteruit kwam de bal bij Luke die zijn tegenstander te kakken zette met een lobje over de arme man heen en de bal in een vloeiende beweging de bal voorgaf op de klaarstaande Lex die zijn hattrick vol maakte. Nadat Jawin er nog in gekomen was voor Sam D. en Hristo het nog even mocht proberen voor Joeri kwam 5 minuten voor tijd de publiekswissel voor Lex die zijn laatste thuiswedstrijd voor GZ had gespeeld. Jon nam zijn plaats in en GZ kon de pot in alle rust naar een einde brengen. Na het laatste fluitsignaal waren er nog lovende woorden gericht aan Lex door Mattijs die memoreerde aan de mooie wedstrijden die hij en met hem alle spelers van GZ met de scheidende spits. Volgende week speelt GZ zijn laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Flevo is dan de tegenstander en hopelijk zal het resultaat net zo gunstig zijn als deze wedstrijd. Aanvang in Middenmeer zal 14.00 uur zijn. We zien elkaar daar.