Jongejan & Partners

De Heij Adviesgroep

Schagen United te sterk voor pover Geel Zwart

Schagen United  1   –  Geel Zwart  1

Dit weekend moest GZ laten zien dat het verlies van vorige week een vergissing was. SU is natuurlijk een geduchte tegenstander maar ook die kan natuurlijk een offday hebben. Al na 7 minuten lieten de Schagenezen al zien dat er van een offday geen sprake was. Een lastige kopbal die niet weggewerkt kon worden werd de prooi van sluipschutter Klein die met een mooie lob Boyd wist te verschalken. Voorlopig nog niks aan de hand want na nog eens 7 minuten mocht GZ een vrije trap nemen op zo’n 25 meter van het doel. Met veel gevoel kon Sam D de bal in de linkerbovenhoek buiten bereik van de doelman krullen. Er gloorde hoop in de GZ gelederen en hoewel SU in opbouw en passing absoluut het betere van het spel had kon GZ toch middels een paar spelhervattingen wat kansen creΓ«ren die echter steeds strandden. SU had zoals gezegd en geschreven het betere spel en dat lieten zij dan ook zien na een half uur. Dan zal je zien dat , zoals Kim Holland  zou zeggen :” Als je hem er niet in krijgt dan krijgt een ander een beurt”. Een verkeerde inschatting van de GZ-doelman luidde de 2-1 in. Waar hij eigenlijk op zijn post moest blijven , kwam hij uit zijn doel en werd hij verschalkt door de linkerspits. 10 minuten later was het wederom raak. Een corner werd niet afdoende weggewerkt en met een prachtige volley werd het net gebold. Ruststand 3-1. Na de rust een zelfde spelbeeld. GZ dat in de opbouw totaal geen vuist kon maken maar de bal steeds doelloos naar voren schiet. SU bleef kalm combineren en in een snelle aanval over rechts werd de bal hard voorgezet waarna de meegelopen Jawin nog wel voor zijn tegenstander kwam maar de bal hard achter zijn eigen doelman schoot. Met wissels Job voor Jawin , Ken voor Sam G en Hristo voor Luke kabbelde de wedstrijd naar het einde met een 4-1 als einduitslag. Volgende week mogen we het thuis opnemen tegen St Boys dat onder leiding staat van de nieuwe trainer van GZ. Hopelijk zal deze wedstrijd een positiever resultaat hebben voor GZ. Aanvang 14.00 uur. We zien elkaar daar.