Jongejan & Partners

De Heij Adviesgroep

Schagen United veel te sterk voor Geel Zwart

Geel Zwart 1   –   Schagen United 1

Het seizoen is weer begonnen en na 2 verloren en 1 gewonnen bekerwedstrijd is het duidelijk dat GZ nog niet daar is waar het graag wezen wil. Als je dan gelijk SU voor je kiezen krijgt dat direct al aangaf wat de ambities zijn dan is het in zo’n confrontatie proberen de schade zo laag mogelijk te houden. GZ probeerde het wel maar het werd al snel duidelijk dat het een schier onmogelijke opdracht zou zijn. Na 7 minuten lag de bal al achter de GZ-doelman en nog eens 5 minuten later was de stand al op 0-2 gebracht. GZ had het moeilijk tegen een zeer snel opererend SU en bij het uitverdedigen werd steeds maar de lange bal gehanteerd waar soms de opbouw van achteruit een betere keus zou zijn. Vroegtijdig storen van de Schagenezen liet echter vaak geen andere optie open. Na een half uur leek SU even gas terug te nemen en kon GZ af en toe bij het SU-doel te komen maar in de afwerking bleek het steeds weer net niet. Vlak voor rust zette SU de gaskraan weer even en open en werd de 0-3 aangetekend. Na de thee en ongetwijfeld enkele harde woorden werd de tweede helft begonnen met wederom een zeer aanvallend SU dat bijna niet te stoppen was of het moest met harde maatregelen gebeuren. GZ kon de aanvallende impulsen in deze fase redelijk pareren maar dat kostte wel ontzettend veel kracht. Een moegestreden Hristo werd gewisseld voor Job de Wit en Joep moest het veld ruimen voor Lex die vanwege vakantie vierende β€œmedespelers” was opgeroepen. Maar ook de wisselspelers konden niet voorkomen dat SU de 0-4 kon scoren. GZ kon vanuit een corner nog wat terugdoen maar de in enen ingeschoten hoekschop belandde op de paal en stuiterde het veld weer in. Beste man van GZ Ron werd nog gewisseld voor Gijs Burger maar dat was meer om de aanvoerder te sparen die van een lastige blessure terugkwam. Eindstand 0-4 derhalve. Volgende week treffen we wederom een moeilijke tegenstander n.l. Medemblik . Aanvang 14.00 uur aldaar en we hopen ondanks het negatieve begin van deze competitie toch op een grote aanhang naar Medemblik. We zien jullie daar.