Jongejan & Partners

De Heij Adviesgroep

Veel doelpunten bij laatste wedstrijd Geel Zwart 1

Flevo  1   –   Geel Zwart  1

De laatste wedstrijd van het seizoen had een mooie afsluiting kunnen worden voor de Geelzwarten. Flevo bungelt ergens onderaan op de ranglijst terwijl GZ nog kan klimmen naar een vijfde stek. Daar had het dan nog wel de hulp van Medemblik voor nodig. Of dat lukken zou bleek aan het einde van de pot. GZ begon zeer goed aan de wedstrijd. Reeds in de eerste minuut was een aanval over de linkerkant al succesvol. Sam D. gaf de bal voor op de rap inkomende Luke die vervolgens geen medelijden had met de Flevodoelman. Nog geen bal aangeraakt en de stand was al 0-1. Het leek eventjes een makkelijke middag te worden vooral omdat GZ gelijk druk zette om de voorsprong zo snel mogelijk naar een hoger plan te tillen. Flevo kon zich echter redelijk herpakken en kreeg zowaar wat kansen op de gelijkmaker. Tot dan toe kon de defensie het tij nog goed keren. Toch kon Flevo niet voorkomen dat GZ naar een grotere voorsprong uitliep. Een pass van Job naar Luke bracht gevaar voor Flevo. Luke kon de bal voorgeven op Joeri die in een vloeiende beweging de bal in de winkelhaak wist te krullen. Flevo leek gebroken in deze fase van de wedstrijd vooral toen 4 minuten later de 0-3 op het bord stond. Het was wederom Job die aan de basis van het doelpunt stond. Zijn pass op maat naar Mattijs werd op waarde geschat door de GZ-spits die vervolgens geen moeite had met de doelman. Een 0-3 ruststand was een feit en het zou geen lastig vervolg meer moeten hebben in het tweede bedrijf. Hoe anders zou het lopen. Het aantal veren dat in de rust uit gedeeld werd mag voortaan wel tot een minimum worden beperkt. GZ kwam wat lankmoedig de kleedkamer uit en dacht het varkentje al gewassen te hebben maar reeds in de eerste minuut was de 1-3 al een feit omdat Boyd niet kordaat genoeg optrad. Flevo leek bloed te ruiken en zette aan waar GZ de teugels teveel liet vieren. Zo kon het gebeuren dat door slap optreden van de GZ-defensie de bal voor de voeten kwam van de Flevospits die niet aarzelde en de bal achter Boyd roste. De 2-3 kwam op een moment dat GZ eigenlijk al tot tweemaal toe een prachtige kans had om de voorsprong uit te bouwen naar 1-4 maar dat steeds naliet. Toch kreeg GZ hierna de schouders er weer wat onder. Alhoewel het spel van twee kanten niet best was had het publiek misschien wel een mooie middag met veel mooie goals. Job was in een geweldige flow deze dag want het was weer hij die de ban brak met een splijtende pass op Mattijs die zijn score weer wat op wist te krikken en het leek er even op dat hij de topscoretitel al na een pot van de afscheid genomen Lex terug kon pakken. Het bleef rommelen in de wedstrijd en ook de scheidsrechter besloot een duit in het zakje te doen. Een aanslag van de keeper op de benen van Mattijs werd bestraft met een vrije trap tegen GZ waar een penalty op zijn plaats was geweest. En als je een vrije trap steeds overnieuw laat nemen totdat de bal erin zit , daar maak je niet direct vrienden mee. De vrije trap zat er overigens wel best in. Toch kon GZ nog wat terugdoen. Een laatste aanval bracht de bal via Job en Mattijs bij Luke die na een hoop gerommel de bal achter de doelman wist te plaatsen. Een slechte wedstrijd van beide kanten met mooie doelpunten en een positieve hoofdrol van Job van Graas. Medemblik won met 4-1 van Succes zodat GZ naar een vijfde plek klom. Wat achteraf misschien wel een goed resultaat genoemd mag worden. Rest alleen nog het vaak meegereisde publiek te bedanken voor hun trouwe bezoek zowel uit als thuis en wellicht tot ziens op de GZ-velden. We zien elkaar daar.