Jongejan & Partners
 
De Heij Adviesgroep

Den Helder 6-Geelzwart 3

Den Helder 6  –  Geelzwart 3      1 – 3

Wat was ik blij dat het 2e niet moest spelen. Hristo, Maickel, Bas en Don, bedankt voor jullie inbreng. Zeer waardevol. Natuurlijk hadden we zonder jullie ook van de nummer twee van de ranglijst gewonnen, maar toch! Met Jesper weer redelijk fit in de basis kwam van zijn voet in de 23e minuut een rommelgoal zoals we zijn gewend van hem. Zijn inzet werd in eerste en tweede instantie door de Heldergoalie gestopt maar een derde keer was ’t raak. 0-1.

De vreselijk agressief spelende Heldenaren konden toch voor de pauze nog op 1-1 komen en Peter liep in de rust even naar de scheids om te vragen wat strakker te fluiten, de jongens moeten morgen allemaal weer te werk was zijn motto, geheel terecht.

De scheids loste dit keurig op door beide kleedkamers te bezoeken en eenieder tot wat minder agressie te manen. Hij was overigens ook de eerste scheids die voor de wedstrijd vertelde één maal het K-woord te horen, dit direct met rood te bestraffen, klasse!

De tweede helft was loeispannend en onze mannen vochten als leeuwen op de vettige ondergrond. We moesten wachten tot de 78e minuut voordat de 1-2 werd gemaakt. Deze kwam van de hardwerkende Hristo. In de 88e minuut kwam er rust door een uitgebroken Klaas, hij maakte de 1-3. Het heeft even geduurd voordat ik snapte waarom de uitslagen telkens zo verrassend zijn in onze poule. Dit heeft helaas alles te maken met het feit of de eerste en tweede elftallen van de clubs moeten spelen. Als dat niet zo is, is het makkelijk om een aantal mannen van die teams te vragen om mee te doen. Nu hadden we er profijt van, een andere keer het tegenover gestelde waarvan acte!

Komende week naar Warmenhuizen, wordt zware pot, tot dan!

Siem Broersen.