Jongejan & Partners
 
De Heij Adviesgroep

GZ 3 ā€“ Den Helder 6 1 ā€“ 0, gestaakt

Geelzwart 3 ā€“ Den Helder 6  1 ā€“ 0, gestaakt

Vooraf beladen. Verschillende Den Helder-spelers hebben enorme moeite met gezag. Ik had Govert-Jan gevraagd om te fluiten. Voor de wedstrijd moesten bijna alle Helderspelers roken en Red Bull drinken.

Mijn spelers zijn ook niet heilig want sommige lappen zaterdagavond ook aan dā€™r laars dat ze de volgende morgen moeten spelen. Bij nacht een man, bij dag een man is een spreekwoord wat nog wel wat verduidelijking mag. Maar niet komen zonder afbericht is hoogverraad naar je team. Den Helder zou mogelijk bij winst kampioen kunnen worden. Maar voetbal is een raar spelletje. Op aangeven van medecoach Peter een tactische opstelling bedacht en we zouden er voor gaan. Kansen over en weer maar Geelzwart altijd de sterkste.

Dit resulteerde in de 30ste minuut in een loepzuivere goal van good-old Jesper Boersen. Govert-Jan had al diverse waarschuwingen uitgedeeld aan Helderspelers om diverse redenen. Maar na onze openingstreffer sloegen de stoppen bij Den Helder volledig door. Een van die mannen kreeg geel voor aanmerkingen op de scheids en vervolgens vloog ie Govert-Jan aan en gaf hem een klap. Direct rood en staking was het gevolg.

Den Helderspelers waren razend op deze persoon want waarschijnlijk voetbalt ie erg lang niet meer en is deze wedstrijd voor Den Helder verloren. Waarschijnlijk is dit hetgeen hun , hun kampioenschap kost. De lul! Voetballen doe je samen. Gevolgen draag je samen, spelers die hun nest niet uitkomen en zonder afbericht wegblijven draag je samen.

Het blijft een prachtig spelletje maar er zijn wel regels, daar moet je je aan houden en de scheids is altijd de baas. Gelukkig zijn de spelers van Geelzwart 3 zich daarvan bewust.

Zeemacht heeft zich teruggetrokken en dat kost ons zes punten. Op 5 mei spelen we thuis tegen Kreileroord en daar hebben we nog een  appeltje mee te schillen, ik denk dat we Marcel Noppen vragen om scheidsrechter te zijn.

Siem Broersen.