GZ 3 - Oudesluis 3

Geelzwart 3 – Oudesluis 3       2 – 4

We wilden dit jaar eigenlijk een kerstboom kopen in Rotterdam. Eentje zonder stam.

Echter, wat er met Jaap Stam, Alfons Groenendijk en Marc van Bommel is gebeurd, is ontslag bij hun club, vrijwillig of niet. Ik ben bang dat ook Peter en ondergetekende voor onze baan moeten gaan vrezen. Afgelopen zondag een schandalig verlies, thuis tegen Oudesluis 3.

Alles wat fout kon gaan, ging fout. Een flinke ziekenboeg, te weinig publiek en een lucht in de kleedkamer die me niet aan frisdrank deed herinneren. Dat de heren van Oudesluis voor de wedstrijd al bier bestelden en tot de aanvang van de wedstrijd er bijna allemaal lustig op los pafte maakt het allemaal alleen nog maar erger. Het klopte bij ons van geen kanten, na 17 minuten was er al de openingsgoal van Oudesluis en acht minuten later stonden we al met 0-2 achter. Twee niet-goed ingeschatte situaties en vervolgens blij met het rustsignaal. Wie na de rust eerst zou scoren zou winnen, is ons oude gezegde en dit werd wederom waarheid. Door een blessure viel keeper Bryan ook nog eens uit en eerst Bas en daarna Hessel probeerde het hok schoon te houden. Tevergeefs! In de 65e en 70e minuut vielen de 0-3 en 0-4 en de race was gelopen. De prachtig ingeschoten penalty van Karl en het latere doelpunt van Mike zouden geen gevolgen meer hebben voor de punten. Verlies van 2-4 en nul punten. Oudesluis is ons voorbij geslopen op de ranglijst en staat zesde, wij zevende.

Ons aangeboden ontslag is echter unaniem tegen gehouden door zowel de spelersgroep als het bestuur van Geelzwart. Dit betekend dat we vol vertrouwen na de winterstop naar Den Helder afreizen om daar  aan de tweede helft van het seizoen te beginnen. Maar het moet beter!!!