De Heij Adviesgroep

GZ 3 - Succes 4

Geelzwart 3 – Succes 4             1 – 2

Zo bij het begin van een nieuw seizoen zijn de batterijen weer opgeladen en zou je fris en fruitig moeten starten. De oefenwedstrijd vorige week tegen Callantsoog beloofde niet veel goeds. En ook afgelopen weekend waren de koppies er nog niet goed bij. Eigenlijk hadden we met een nulletje of zes moeten winnen maar we hebben wederom verzaakt.

In de 17e minuut opende Jesper Boersen met een droge knal de score en het verloop gaf goede moed op een goede wedstrijd.

Hoeveel keer we bij de 2e en 3e goal waren is niet meer te tellen. Wederom Jesper alleen op de keeper af en huizenhoog over. Ik heb de doelenfabrikant gebeld om te vragen of ze de doelen een meter of zes breder kunnen maken voor Jip. Een meter voor de goal en voor het intikken maar nee, toch naast. Johan Cruyff zei vroeger wie niet scoort krijgt ze tegen en ja hoor!

In de 37e minuut uit een vrije trap op de zestien een fraaie van Succes en de gelijke stand was een feit. Zes minuten later vanaf bijna de zelfde positie een nog mooiere en nog voor de thee een achterstand van 1-2. Maar er was nog geen nood aan de man want we hadden tenslotte het beste van het spel. Invaller Maggi presteerde op zeer verdienstelijke wijze en keeper Brian hield lang stand in de zestien.

De tweede helft bleef de score ongewijzigd en waren er over en weer kansen. De uitstekend leidende Bart Hoekman moest wel af en toe de Successpelers tot de orde roepen. We hadden het idee dat ze het zeiken op elkaar hadden uitgevonden. Dit resulteerde nog in een gele kaart voor ÊÊn van de Hippolytershoevers. Als we later in het seizoen daar moeten spelen kan het alleen nog maar erger worden gezien de reputatie van de heren in het zwart aldaar.

Kortom eigen schuld, dikke bult en graag aanstaande zondag iets beter bij Vesdo, zei de gek, Vesdo won zijn eerste wedstrijd van Callantsoog met 7-1. Vertrek 09.00 uur.