De Heij Adviesgroep

Schagen United 7 - GZ 3

Schagen United 7 – Geelzwart 3 3 – 5
Op een zeer vreemde tijd voetballen in en tegen Schagen. Toch weer koud en nog een beetje regen maakte het er al met al niet leuker. Bij de eerste glimp van de heren van United, welke zich overigens een vreselijk tenue hebben laten aanmeten, kreeg ik toch wat benauwing. Een koppel jong uitziende gasten die er bar veel zin in leken te hebben. De oorvijg van Geelzwart 1 tegen United lag nog vers in het geheugen. We zouden het gaan beleven.
Al na een minuut of 20 kwamen we met 1-0 achter en ik vond dat de scheids eigenlijk wel had mogen fluiten voor hands van een Schagenspeler. Later bij twee doelpunten van ons had ie ook wel kunnen fluiten maar verzaakte ook toen. Minder dan vijf minuten later kreeg Klaas-Jan m op ’t hoofd en de 1-1 was een feit. Weer vijf minuten later was ’t Mark die met al zijn inzet en werklust de 1-2 aantekende en we gingen met een voorsprong de kleedkamer in voor de thee. Onder ons bekende motto: β€œwie er nu het eerst scoort wint de wedstrijd” vervolgde we de tweede helft. Het zou tot de 70e minuut duren voor we via Nick de voorsprong uitbreidde tot een comfortabele 1-3. We hadden de Schagers toch wat te hoog ingeschat en ook bij hen sloeg de vermoeidheid en wanhoop toe. Echter twee minuten na de goal van Nick werd het toch weer 2-3 en de spanning was terug. Het duurde tot de 82e minuut dat Jesper de 2-4 pakte en twee minuten later deed Chris er nog een schepje bovenop met 2-5.
De strijd was nog niet geheel gestreden want Schagen maakte 3 minuten voor tijd nog 3-5 en toen floot de scheids, ook met een geel shirt, af. Toch verdient gewonnen en voorlopig een 6e klassering in de stand. Met kermis tegen St. Boys welke onder aan staan. Gelukkig moeten op zo’n dag niet tegen de bovenste! Tot zondag.