Jongejan & Partners

De Heij Adviesgroep

Wieringerwaard 3 - GZ 3

Wieringerwaard 3 – Geelzwart 3 0 – 3
Zo ver ik me kan herinneren hebben we nog nooit gewonnen bij en in Wieringerwaard. Mede door die wetenschap gingen we wat zwaarmoedig richting het pauwenhok. Het allermooiste weer van de wereld was ons deel en met algemeen reserve Mike Jongejan begonnen we fris aan de start. Het voortreffelijke spel van Mike zou er mede voor zorgen dat we in de eerste helft goed uit de blokken kwamen. Het resulteerde in de 24e minuut in een onverwachte voorsprong van de voet van onze topscoorder Jesper Boersen. Het zonnetje hing laag in de ogen van keeper Bryan maar die had de eerste helft niet veel werk. Het matige B-veld was vooral in de beide zestiens hobbelig en bobbelig. Elke terugspeelbal was niet zonder gevaar.
Tijdens de rust, de ons bekende slogan, wie straks het eerst scoort wint de wedstrijd, met nadruk gebezigd, zou geen windeieren leggen. In de 65e minuut was het Zicco Zeeman die maar eens mee ging naar voren en prachtig de 0-2 aantekende. Kansen bleven er over en weer maar Bry hield het hok schoon. In de 81e minuut legde Karl Veldman een assist, als uit de eredivisie, panklaar op de schoen van Klaas-Jan en de eindstand 0-3 was daar. Top!
Onze welbekende Telefoonman uit BolleNoord, Mathijs kon het allemaal niet keren. Na de wedstrijd nog even genoten van de ongelooflijke hartelijkheid van tante Ank. Ik schat haar 75 jaar en ze runt de hele kantine, ik noem dat een clubicoon.
Verder nog even de veiling van afgelopen zaterdag van de Stichting Stimulering Dorpsactiviteiten. Een prachtige opbrengst die ten goede komt aan ons verenigingsleven. Het had mijns inziens nog beter geweest als er een bitterbal had geweest en een groter deel van de Zandemmer ondernemers, om mee te bieden op de geweldige koopjes die Adrie en ondergetekende aan de man mochten brengen. Voor wat de voetbal betreft, komende zondag thuis tegen het boven ons staande en goed presterende Vios, een zware pot, ik zou zeggen komt dat zien!