Jongejan & Partners

De Heij Adviesgroep

Zeemacht 2 - GZ 3 3–5

Ik wist niet dat voetballen in Den Helder leuk kon zijn. Zeemacht! Tot 1969 een voetbaltak van de Koninklijke Marine, daarna voor iedereen toegankelijk. Een relatief kleine vereniging waar de voorzitter de cornervlaggen neerzet en achter de bar staat en in de rust de thee komt brengen. De secretaris fluit de wedstrijd en hij is een scheids waar je onmogelijk kwaad op kan worden. Allemaal on-Helderse vriendelijkheid. Wat gaat het hier een stuk gemoedelijker dan bij Helder of HCSC.

Recentelijk is het veld geheel nieuw aangelegd met een spiksplinternieuw hek er om heen en het speelt als een trein. De wedstrijd tussen de nummers drie (wij) en acht moet echter nog wel gewonnen worden. Zo na de winterstop zijn de beentjes nog wat stijf en moet alles weer wennen. Maar ja dat geldt natuurlijk ook voor de tegenstander. De score wordt door ons geopend met een prachtige schuiver door……jawel, Jur Sikman. Zonde dat pa en moe Sikman even later hun zoon en de rest van Geelzwart komen aanmoedigen en net te laat zijn om het doelpunt van hun zoon te aanschouwen. Ik bedoel, je krijgt niet iedere week de kans.

Zonde van de gelijkmaker even later. De in de laag hangende felle zon kijkende keeper Mark werd verrast door een afstandsschot. Nog voor rust zou Nick de Waard ons weer op voorsprong zetten maar ook voor rust kwam nog de 2-2 voor Zeemacht.

Al snel na de pauze zorgde Nick voor de 2-3 en een kwartier later kwam Zeemacht toch weer  gelijk. Het was en bleef spannend tot het einde toe. Kansen over en weer maar we waren in de slotfase net iets beter. Nick completeerde zijn hattrick en in de laatste minuut was het Bas de Wit die met een fraaie kopbal de einstand op het bord zette 3-5. Puntjes binnen bij de meest sympathieke voetbalclub van Den Helder. Komende zondag thuis tegen Kreileroord, hebben we nog een appeltje mee te schillen. Tot dan!