Jongejan & Partners
 
De Heij Adviesgroep

Hoe Callantsoog, Oudesluis en ‘t Zand elkaar helpen.

Vrone -14 1- Geel Zwart -14.1    1-7

Helaas zijn er niet veel jeugdteams meer over bij de voetbal van Callantsoog en Oudesluis daardoor komen een aantal jongens en meiden vanuit onze buurdorpen in ’t Zand voetballen. Wij als Geel-Zwart zijn blij met deze spelers en hopen dat ze later de kleuren van hun eigen dorp kunnen gaan verdedigen.  Jesse Bregman Ties Strikwerda zijn daar voorbeelden van. Talenten die de basis van het voetballen hebben geleerd van Bertus Langeveld de legendarische jeugdtrainer uit Callantsoog. Sinds dit jaar versterken zij de gelederen van Geel Zwart. Hetzelfde geldt overigens voor jongens uit Oudesluis zoals Koen Hoving.

Waar ze in Schagen jaren over doen, samenwerken of te fuseren,  gebeurd tussen de dorpen Callantsoog, Oudesluis en ’t Zand  blijkbaar spontaan. Zonder om een nieuw complex te bedelen of over een naam te kibbelen. In de achterhoek noemen ze dit goed naoberschap.

Eindelijk mochten de mannen van GZ -14 1 afgelopen zaterdag weer de wei in. Woensdag op de training waren de laatste Braziliaanse tips en trucs doorgenomen met Trainer Klos de Wit en volgens hem waren ze “scherp”. Er was echter één probleempje. Beide begeleiders waren afwezig. Autosloper Nic Kossen had al eens eerder succesvol ingevallen als coach en wilde ook dit keer weer. Mark Bregman van de vliegerwinkel de vader van Jesse wilde ook helpen. Beiden met een groot voetbalhart en afkomstig uit….Callantsoog!!!

De mannen van -14 1 hadden voor de winter 1 x de punten mee naar huis genomen van Texel. Nu in een iets lichtere klasse moest het dus gebeuren. Onderling hebben de spelers afgesproken om voor het kampioenschap te gaan. Ze waren dus vooraf ietwat gespannen want wat je afspreek moet je ook proberen na te komen. Ook de inval coaches waren tot op het bot gemotiveerd. Coach Kossen gaf tijdens de tactische bespreking de opdracht om de tegenstander te “slopen” en van coach Bregman kregen ze het advies mee om er “in te vliegen”. Vaktermen die op beide coaches van toepassing zijn.

De trainingen en spontane samenwerking tussen de dorpen werpt zijn vruchten af. Jongens die met plezier en met leeftijdsgenoten lekker kunnen voetballen. Het resulteerde namelijk in een uitstekende 1-7 zege. Een prachtige overwinning op de verjaardag van Koen Hoving een speler afkomstig uit…..Oudesluis!!!

Gr Hans Visser